Okok

2008.11.11. 07:08

A történelem általában ok-okozattal learható. Mint ahogy ennek a blogkezdeménynek a születése is leírható egy, igazából több okkal.

Ezek a következők:

- Szeretném, ha a gyerekeim jól ismernék a magyar (és az egyetemes) történelmet, mert gyökereink nagyon fontosak

- Sajnos a fenti vágyam nehezen teljesülhet, ugyanis a történtelem-oktatás színvonala - és most nem a tanárokat akarom bántani - nem a legmagasabb, hogy finoman foglamazzak. Ennek oka, hogy a tankönyvek egyre silányabbak...

- Egyre kevesebb a hiteles forrás! A történelem - a múltunk tudata - is árúcikk lett, és amit árúba bocsátanak, az általában a piac törvényszerűségeinek megfelelően egyre csak silányul, mert a verseny az olcsóbb ár, magasabb profit felé törekszik.

 

A célom az, hogy többé-kevésbé korrekt történelem-leírást adjak politikai, gazdasági, hadászati, kulturális és vallási szempontból. Mindezt ki szeretném majd egészíteni úgynevezett adalékokkal

Jó példa erre a keddi, szerdai METROPOL I. Világháborús megemlékezése. Az hagyján, hogy a halottak száma nem stimmelt, de a dátumoké sem. Persze nem egy napilapból kell atörténelmet megtanulni. Ám a mai emberek többsége nem olvas mást (persze ez azért túlzás), csak internetet és ilyen lapokat.

 

Mindenesetre egy kísérletnek, kellemes időtöltésnek ez jó lesz. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://magyartortenelem.blog.hu/api/trackback/id/tr75762878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a100penz 2010.05.01. 10:11:10

mondak.blog.hu

Olvasgassatok érdekességeket.
süti beállítások módosítása